dr Grzegorz Zydek
Obecnie adiunkt dydaktyczny w Zakładzie Teorii Sportu, Żywienia i Suplementacji (koordynator studiów podyplomowych ?Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie? oraz modułu Żywienia i suplementacji na Wydziale Wychowania Fizycznego). Dietetyk Klubu Sportowego Akademickiego Związku Sportowego Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach. Prelegent konferencji Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego ?Żywienie ludzi aktywnych 2013?. Prowadzący licznych szkoleń z zakresu najnowszych trendów w żywieniu i suplementacji sportowców. Współautor wielu publikacji z zakresu żywienia oraz treningu siłowego, a także podręczników akademickich ?Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji? (2012); ?Żywienie i Suplementacja w Sporcie, Rekreacji i Stanach Chorobowych? (2014) oraz ?Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych fizycznie" (2017). Współpracował jako dietetyk i ekspert od suplementacji z pierwszymi zespołami takich klubów piłkarskich jak (Podbeskidzie Bielsko-Biała, Odra Wodzisław Śląski, Korona Kielce, Górnik Zabrze). Od roku 2018 współpracuje jako ekspert ds. żywienia z pierwszymi zespołami piłki nożnej i piłki siatkowej GKS Gieksa Katowice S.A. Najdłużej, bo w latach 2010-2014 i od 2016 do dzisiaj współpracuje z Gliwickim Klubem Sportowym Piast S.A. w zakresie żywienia i suplementacji pierwszego zespołu i drużyn młodzieżowych. Od roku 2008 prowadzi praktykę w zakresie poradnictwa żywienia profesjonalnych sportowców oraz ludzi aktywnych fizycznie.